Sidan uppdateras inte för tillfället!

Tidigare enheten Barnkultur som främst ansvarade för innehållet på denna sida har upplösts efter omorganisation på Kulturförvaltningen - Fri konst och kultur.
Tills det är tydligt hur man kommer att arbeta vidare med sidan kommer den att vara ganska statisk och inte uppdateras. Viss information kan därför vara utdaterad.

Playground – spela musik för barn och unga

Vi söker sex musikgrupper som vill utveckla sin förmåga att möta en ung publik. I projektet Playground spelar grupperna för barn och unga och får coachning av en erfaren regissör eller dramaturg. Här får du konkreta tips om hur du kan rama in din konsert för att nå ut till en ung publik. Vi vill ha sökanden från alla genrer: DJ, indiepop, jazz, rock, folkmusik, visa, hip hop, klassiskt, country, elektronika, blues – och sånt som vi aldrig har hört!  

Vem kan söka till Playground?

Professionella musikgrupper över hela Sverige som har en färdig föreställning, konsert eller idé på 30–40 minuter, som vänder sig till barn 6–12 år. Vi söker koncept där musiken är i fokus och är bärande. Har du och din grupp inte en spelfärdig idé kan du också delta i Playground från publikplats.

Dagens unga – framtidens publik

Vi tycker det är viktigt att barn och unga får möta levande musik. Missa inte chansen att få utveckla din kompetens och få konkreta tips om hur du kan rama in din konsert och skapa musikminnen för livet hos den yngre generationen. Du får också möjlighet att inspireras av andra musiker, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

Praktisk information

Datum: 15–17 maj (cirka kl 9–16.30) 

Plats: Musikens Hus, Göteborg

Ansökan: Sök senast 17 mars via digitalt formulär 

Mer information och anmälan på: playground-spela-musik-for-barn-och-unga

Playground är ett samarbete mellan Kultur i Väst, MCV, Göteborgs stad Kulturförvaltningen, Musikalliansen och Musikens Hus.